Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Sniccereket találtak egy induló repülőgépen

2007.05.10. 15:41
Újra át kellett vizsgálni egy Denverből Dallasba induló repülőgépet és utasait, mert a fedélzeten sniccereket talált egy utas. 2001. szeptember 11-én is sniccereket használtak a géprablók.

A kifutópályáról fordították vissza a United Airlines Denverből Dallasba tartó járatát, jelentette az NBC helyi tévéadója. A gép egyik utasa a felszállás előtt bedobozolt sniccereket talált ülése zsebében, ahol a zacskót és a gép biztonsági utasításait tartják.

Megesik néha

Az utas értesítette az egyik légikísérőt, aki szólt a kapitánynak, aki szólt a hatóságoknak, akik aztán megtiltották a gépnek a felszállást. A járat végül két órás késéssel indulhatott útnak, miután a biztonságiak tüzetesen átvizsgálták mind a 138 utast és a gépet.

A United Airlines közleménye szerint a gép a New York-i LaGuardia reptérről érkezett Denverbe. Az út problémamentes volt. "Néha történnek ilyenek" - válaszolta Darin Kayser, a Közelekdésbiztonsági Felügyelet =TSA) szóvivője az NBC-nek arra válaszolva, mégis hogyan kerülhettek sniccerek egy repülőre.

Kayser szerint ezért van szükség felfegyverzett légimarsalokra is a repülőkön, hogy ha valakinek mégis sikerülne fegyvert feljuttatnia egy repülőre, legyen még védelem.

2001. szeptember 11-én a 19 géprabló sniccerekkel felfegyverkezve térített el négy repülőgépet.

Nem látták a bombát

A terrortámadások után megszigorították ugyan a reptéri ellenőrzéseket, de például februárban szövetségi ügynököknek sikerült bombát csempészniük egy repülőre a denveri reptéren egy biztonsági gyakorlat során. A reptéri személyzet értesítése nélkül végrehajtott próba során az ügynökök több fegyvert is átcsempésztek az átvilágításon, részben a személyzet hibájából.

A márciusban nyilvánosságra hozott próba után a TSA is átvilágította a repteret. A legaggasztóbbnak azt találták, hogy az átvilágító készülékek nem mutatták ki a bombákat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!