Árpád
-2 °C
4 °C

Nyilvánosságra hozzák az erőszakoskodók adatait Kaliforniában

2004.09.27. 13:16
Internetes oldalakon hozzák nyilvánosságra Kaliforniában a szexuális zaklatók nevét, adatait, fényképét és bizonyos esetekben a pontos lakcímét is. A demokraták törvényjavaslatát a republikánusok is lelkesen támogatták, Schwarzenegger kormányzó pedig már alá is írta.
Nyilvánosságra hozhatják Kaliforniában a szexuális bűncselekményeket elkövetők lakcímét. Arnold Schwarzenegger, az állam színészből lett kormányzója már alá is írta az ezt lehetővé tevő törvényjavaslatot.

Név, fénykép, lakcím

Az AB844 számú törvény értelmében a szexuális zaklatás vádjával elítéltek személyes adatait egy weboldalon hoznák nyilvánosságra. A törvény valamilyen szinten azért védelmet biztosít az elkövetőknek is, a legtöbb bűnösnek csak az irányítószámát hozzák nyilvánosságra. Ez azonban a vidéki körzetekben pont elég az azonosításhoz. Hogy biztosan felismerhetőek legyenek az elkövetők, születési adataik és nevük mellett fényképüket is nyilvánosságra hozzák, bűnlajstromukkal együtt.

A tizennégy évesnél fiatalabb gyermekeket orális szexre kényszerítő, tíz évesnél idősebb zaklatók esetében azonban a pontos lakcímet hozzák nyilvánosságra, írja a San Francisco Chronicle.

Működő rendszer

San Joséban, Fresnóban, Bakersfieldben és Los Angeles megye több városában (A többmilliós nagyváros közigazgatásilag több, egybenőtt település) is működtetnek már a szexuális zaklatók adatait rögzítő webes adatbázisokat, ezeket most megnyitják a nagyközönség előtt is. A kétpárti támogatást élvező törvényjavaslatot Nicole Para demokrata állami képviselő nyújtotta be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?