Gerzson
-3 °C
2 °C

Lövések a Capitolium közelében

2006.05.26. 18:24
Vaklármának bizonyult a rendőrség riasztása az amerikai képviselőház irodáinak otthont adó Rayburn-házból, a több mint öt óráig tartó kutatás után sem találták nyomát az állítólagos lövöldözésnek, így ismét megnyitották az épületet, közölte a washingtoni rendőrség.

Lezárta az amerikai rendőrség a washingtoni kongresszus egyik hivatali melléképületét, miután lövéseket lehetett hallani (majd lőporszagot lehetett érezni) a képviselőház irodáinak otthont adó Rayburn-ház garázsszintjén.

A riasztás azonban vaklármának bizonyult. A kongresszus szomszédságában, az Independence sugárút túloldalán lévő Rayburn-házat lezárták, senki sem léphetett ki vagy be. A rendőrség lezárta a környéket is. Négy mentőutó is a helyszínre érkezett és leparkolt az Independence sugárúton. A helyszínen azonban sem gyanúsítottat nem találtak, sem pedig arra utaló jeleket, hogy valóban lőfegyvert használt volna valaki.

A hírtelevíziók egyenes adásban közvetítették a kongresszus épületének és környékének légi felvételét, elemezték - jobb híján - a Rayburn-ház zegzugosságát, a belépés módját, vagy szólaltattak meg kíváncsiskodókat, vagy mobiltelefonon az épületben lévő személyeket, de konkrét értesülések nem hangzottak el.