Virág
0 °C
2 °C

Eltűnt egy Cessna

2003.02.24. 09:41
Az afgán bányászati és ipari miniszter, a pakisztáni külügyminisztérium egyik munkatársa és egy kínai olajvezetékeket gyártó cég elnöke is azon a pakisztáni chartergépen volt, amellyel 29 perccel a felszállás után megszakadt a kapcsolat. Elképzelhető, hogy a gép lezuhant, de a hivatalos álláspont szerint egyelőre csak eltűnt.
Juma Mohamed Mahamadi afgán bányászati és ipari miniszter is azon a pakisztáni chartergépen utazott, amellyel nem sokkal a felszállás után megszakadt a kapcsolat.

Hivatalosan: eltűnt

A Cessna 402-es típusú kisrepülőgépen tartózkodott a pakisztáni külügyminisztérium egyik hivatalos személyisége, valamint egy kínai olajvezetékeket gyártó cég elnöke is, valamint további 5 ember. A gépet a pakisztáni hatóságok eltűntnek nyilvánították.

Az afgán miniszter a hét végén Pakisztánban folytatott tárgyalásokat annak az olajvezetéknek a megépítéséről, amely Türkmenisztánt és Pakisztánt kötné össze Afganisztánnal.

A légi jármű Karacsiból indult az iráni határ mentén lévő Beludzsisztánba. A felszállást követően 29 perccel a gép és az irányítótorony között megszakadt a kapcsolat.