Szilárda
0 °C
6 °C

Kiikszelték Cheney-t a CNN-en

2005.11.22. 16:02
Nagy fekete X takarta ki Dick Cheney fejét a CNN hétfői élő közvetítésében. A hírcsatorna műszaki problémára hivatkozik, a vetélytársak szándékosságot sejtetnek.

Belső vizsgálatot rendelt el a CNN annak kiderítésére, miért villant fel hol egy fekete, hol egy fehér "X" Dick Cheney alelnök fején sajtótájékoztatója hétfői élő közvetítése alatt, jelentette a Drudgereport. A hírblog jelentése szerint a fekete kereszt közel egy másodpercig, a fehér egy tizedmásodpercnél rövidebb ideig takarta ki az alelnök fejét.

A Drudgereport CNN-es forrásai szerint a szerkesztőszobában "csak röhögtek" az X-ek láttán. "Nagyon komolyan vesszük az ügyet. Biztosíthatom róla, hogy a CNN senki fejére nem rajzolna ikszet szándékosan" - nyilatkozta Matt Drudge-nak a CNN egyik neve elhallgatását kérő vezetője.

A CNN hivatalosan is bejelentette a vizsgálatot. Laurie Goldberg szóvivő szerint a hétfői incidens nem emberi mulasztás, hanem technikai hiba eredménye. "Egy kapcsoló pillanatnyi hibája okozott gondott. Nyilvánvalóan sajnáljuk, hogy megtörtént, dolgozunk rajta, hogy ne ismétlődhessen meg" - kommentálta az esetet a Drudgereportnak küldött emailjében.

Egy rivális hírcsatorna neve elhallgatását kérő hírigazgatója azonban kételkedik a hivatalos magyarázatban. "Sugárzott-e valaha óriási ikszeket a CNN? Ki állította be ezt a grafikát egy kezelőgombra? Ki teremtette meg ezeket az ikszeket?" - mondta a Drudgereportnak.

Dick Cheney a hírblog értesülései szerint nem vette túl komolyan az incidenst. A Fehér Ház egyik szóvivője szerint az alelnököt egyáltalán nem izgatja a kérdés.