Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Négycsillagos tábornok lett a CIA új főnöke

2006.05.08. 13:29
Kapcsolódó cikkek (1)
Egy 61 éves katonát nevez ki a CIA élére az amerikai elnök. Michael Hayden a nemzeti hírszerzési igazgató (DNI) helyettese és bizalmasa volt.

Michael Hayden négycsillagos tábornokot nevezi ki a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére George Bush amerikai elnök, jelentette be hétfőn a CNN televízióban Stephen Hadley, az elnök tanácsadója.


Michael Hayden

Hayden a pénteken lemondott Porter Goss helyét veszi át. A CIA-t az utóbbi években éles bírálatok érték egyebek közt amiatt, hogy az ügynökségtől információk szivárognak ki a tömegtájékoztatási eszközökhöz, különösen az Irak elleni háborúval és a terrorizmus elleni küzdelemmel kapcsolatban.

A 61 éves hivatásos katona kinevezését a hétvégi amerikai sajtó már valószínűnek tartotta. A múlt év óta Hayden a 15 amerikai hírszerző szervezet munkáját összehangoló John Negroponte nemzeti hírszerzési igazgató (DNI) helyettese és bizalmasa.

Több amerikai törvényhozó, köztük republikánusok is, már korábban kétségeiket fejezték ki a CIA-igazgatójelöltről, mert Haydennek köze volt az elmúlt időszak telefonlehallgatási botrányaihoz.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft