Friderika
13 °C
29 °C

Megműtötték Bill Clintont

2004.09.06. 20:39
Sikeres műtéten van túl Bill Clinton, az Egyesült Államok exelnöke. Az ötórás bypass-operációra azért volt szükség, mert csütörtökön mellkasi fájdalmai voltak, nehezen lélegzett. Clinton szerint szívkoszorúerei elmeszesedéséhez az egészségtelen táplálkozás is hozzájárult.
Sikeres szívkoszorúér-áthidaló műtétet hajtottak végre hétfőn New Yorkban Bill Clinton volt amerikai elnökön családja közlése szerint. A New York-i Presbytarian Hospitalban végrehajtott ötórás bypass-operáció során több érszakaszt is áthidaltak.

Az 58 éves Clintont múlt pénteken szállították kórházba, miután előző nap mellkasi fájdalmat érzett, és légzési nehézségekkel küszködött. A volt elnök és családja a Clinton Alapítvány honlapján mondott köszönetet a közel 30 ezer jókívánságért. Sokan írták az exelnöknek, hogy imádkozni fognak a sikeres műtétért.

Clinton elnök előzőleg úgy nyilatkozott, hogy a szívkoszorúerei elmeszesedésének részben genetikai okai lehetnek, de a szűkületek kialakulásához azok az évek is hozzájárulhattak, amikor nem törődött az egészséges táplálkozással.

Clinton melléről 1995-ben jóindulatú cisztát távolítottak el, 1996-ban pedig az orrából távolítottak el rákos sérülést. Az elnöknek ettől eltekintve csak koleszterinszintjével volt gondja, valamint megromlott hallásával. 1997-től hallókészüléket használ.