Natália
1 °C
7 °C

Megműtötték Bill Clintont

2004.09.06. 20:39
Sikeres műtéten van túl Bill Clinton, az Egyesült Államok exelnöke. Az ötórás bypass-operációra azért volt szükség, mert csütörtökön mellkasi fájdalmai voltak, nehezen lélegzett. Clinton szerint szívkoszorúerei elmeszesedéséhez az egészségtelen táplálkozás is hozzájárult.
Sikeres szívkoszorúér-áthidaló műtétet hajtottak végre hétfőn New Yorkban Bill Clinton volt amerikai elnökön családja közlése szerint. A New York-i Presbytarian Hospitalban végrehajtott ötórás bypass-operáció során több érszakaszt is áthidaltak.

Az 58 éves Clintont múlt pénteken szállították kórházba, miután előző nap mellkasi fájdalmat érzett, és légzési nehézségekkel küszködött. A volt elnök és családja a Clinton Alapítvány honlapján mondott köszönetet a közel 30 ezer jókívánságért. Sokan írták az exelnöknek, hogy imádkozni fognak a sikeres műtétért.

Clinton elnök előzőleg úgy nyilatkozott, hogy a szívkoszorúerei elmeszesedésének részben genetikai okai lehetnek, de a szűkületek kialakulásához azok az évek is hozzájárulhattak, amikor nem törődött az egészséges táplálkozással.

Clinton melléről 1995-ben jóindulatú cisztát távolítottak el, 1996-ban pedig az orrából távolítottak el rákos sérülést. Az elnöknek ettől eltekintve csak koleszterinszintjével volt gondja, valamint megromlott hallásával. 1997-től hallókészüléket használ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?