Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Laura Bush elnökségre hajt?

2005.05.31. 11:03
Pikáns párbaj alakulhat ki a 2008-as amerikai elnökválasztáson. A demokraták már jóideje Hillary Clinton indítását fontolgatják. Bush alelnöke és neje a jelenlegi first ladyt, Laura Busht indítaná a két elnöki terminus után mindenképpen visszavonuló Bush utódlásáért.

"Laura Bush legyőzné Hillary Clintont a 2008-as elnökválasztásokon" - jelentette ki hétfőn egy tévéinterjúban Dick Cheney amerikai alelnök. A first lady elnöki álmairól Cheney neje, Lynne beszélt először a CNN egyik talkshowjában.

Lynne Cheney a Hillary Clinton elnöki jelölésével kapcsolatos pletykákra reagált. Bill Clinton egykori elnök nejét sokan a Demokrata Párt egyetlen esélyes jelöltjének tartják, sok elemző már a 2004-es választás előtt azt sejtette, hogy a most New York-i szenátorként ténykedő egykori first lady valamilyen módon beszáll az elnökválasztási küzdelembe.

"Tudják, sokan elnökjelöltként gondolnak Clintonnéra. Szerintem Bushnénak kellene indulnia az elnökségért. Ha valóban Bush-dinasztiára vágyunk, akkor legyen Laura Bush az elnök" - jelentette ki a Larry Kinggel folytatott beszélgetésében Lynne Cheney.

Dick Cheney lelkesen állt neje ötlete mellé. Az alelnök - aki már több szívinfarktuson is átesett, így nem is akar indulni az elnöki tisztért - abban is biztos, hogy Bushné legyőzné Clintonnét. "Nagyszerű ötlet, és sejtem is ki nyerne" - nyilatkozta Cheney.