Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Fiukká fogadnák Clintont Bushék?

2005.06.01. 13:41
"Akár az apja is lehetnék" - nyilatkozta az idősebb George Bush Bill Clintonról, akit felesége viccesen fiának nevezett. Clinton viccel reagált, mondván "Bushék bármit megtennének, hogy még egy elnök legyen a családban". Barbara Bushnak rosszul esett a tréfa.

Nem hiszi, hogy fiatalabbik fiának, Jeb Bushnak kellene indulnia az elnökségért 2008-ban, nyilatkozta a CNN-nek az idősebb George Bush. Az egykori elnök szerint ugyanakkor Jeb Bush is remek munkát végezhetne elnökként, de "az időzítés nem megfelelő". A CNN hétvégi talkshowjában Dick Cheney és felesége Laura Bush indulását pedzegette.

A nyolcvanegyedik születésnapjára készülő Bush büszke apaként dícsérte fiát. "Borzasztóan jó elnök lenne, a srác nagyon okos, és erős is. Bár nem ellentmondások nélkül, de elvezette Floridát is" - nyilatkozta Larry King élő showműsorában.

Bush Bill Clintonról is lelkendezett. A két exelnök a karácsonyi cunami után közösen képviselte az Egyesült Államokat a katasztrófa sújtotta térségben. Mint mondta, kapcsolatuk baráti. "Sokan azt gondolhatnák, azért mert egymás ellen indultunk az elnökválasztáson, ellenségek vagyunk, de ez nincs így" - mondta.

"Szeretek a fickóval lenni. Nagyon tisztel, végtére is elég öreg vagyok, akár az apja is lehetnék" - tette hozzá. Felesége, a műsorban szintén vendégeskedő Barbara Bush már kevésbé volt lelkes.

"Egyszer viccelődve a fiamnak neveztem. Aztán egy demokrata barátomtól hallottam, hogy hogyan reagált erre. Azt mondta, >>Ezek a Bushék bármit megtennének azért, hogy még egy elnök legyen a családjukban<<", háborgott. "Szerettem Clintont" - tette hozzá, majd elharapta a mondatot. A kellemetlen közjátéknak George Bush próbált véget vetni, mondván, Barbara nincs túl sokat Clinton közelében.