Olivér
5 °C
8 °C

Clinton egy hadsereggel jár dedikálni

2007.10.05. 14:33
Bill Clinton legalább húsz testőr kíséretében érkezett az egyik londoni könyvesboltba legújabb könyvének dedikálására. Clinton a brit fővárosban emellett felesége elnökjelölti kampányához segít pénzt gyűjteni, akinek megválasztása esetén az Egyesült Államok nemzetközi megítélésének a javítása lesz a korábbi elnök feladata.

A Daily Mail egészen biztos benne, hogy Bill Clinton nem érezte magát magányosnak Londonban. A korábbi amerikai elnök ugyanis saját kis focicsapatot hozott magával az angol fővárosba, ahol kizárólag húsz testőr gyűrűjében közlekedhet. A lap szerint a több tucat napszemüveges feketeruhás látványa Quentin Tarantino Kutyaszorítóban című filmjét idézte.

Nem kis felfordulást keltett a nyugodt kis utcákon, amikor Clinton gyalog indult legújabb könyvének dedikálására, a titkosszolgálat emberei pedig legyezőszerűen vonultak a 61 éves exelnök körül, aki közben a kirakatokat nézegette. Clinton szerencséjére a könyvesboltnál már nem volt olyan szembetűnő nem mindennapi kísérete, mivel a testőrök szinte elvesztek a csaknem ezer várakozó rajongó között.

A médiában is otthonosan mozgó exelnök 2001-ben távozott hivatalából, de az Egyesült Államokban a korábbi elnököket és feleségüket még tíz évig titkosszolgálati védelem illeti meg.

Bill Clinton a héten azért érkezett Londonba, hogy népszerűsítse legújabb, Giving című könyvét, amiben arra sürgeti az embereket, hogy életkortól vagy vagyontól függetlenül szánjanak időt és pénzt a jó ügyek segítésére. Az exelnök emellett felesége kampányához segít pénzt gyűjteni, Hillary Clinton ugyanis a demokrata elnökjelölti verseny éllovasa.

Az exelnök Guardiannak adott interjújából kiderül, hogy amennyiben Clintonné nyeri az amerikai elnökválasztást, akkor férje feladata lesz az Egyesült Államok nemzetközi megítélésének javítása, ami még George Bush elnöksége alatt romlott meg. Clinton szerint szinte semmilyen olyan probléma sincs a világban, amit az USA önmagában meg tudna oldani, ezért felesége győzelme esetén egyértelművé kell tenni, hogy az ország újból a kooperációt tekinti elsődleges feladatának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?