Eleonóra
-1 °C
2 °C

Clinton támogatásával vakított Meciar

2004.04.15. 13:21
Clinton is támogatja Vladimir Meciart - állította a szélsőséges szlovák elnökjelölt kampányfőnöke. Az amerikai exelnök szóvivője cáfolta az állítást. A támogatás meglepő is lenne, Clintonné legborzalmasabb emléke a Meciarral való találkozás.
Nem támogatja Meciar elnökké választását Bill Clinton - cáfolta a szélsőséges politikus kampányfőnökének állítását az amerikai exelnök irodája. Viliam Sobona a napokban állította, hogy Meciar egy Clintonnal közös fényképet kapott a volt elnöktől, amire Clinton még azt is ráírta, örül az elnökválasztási sikerének.

Kampányfőnöke állítását Meciar sem cáfolta, bár mint mondta, nem támogatásnak, sokkal inkább baráti gesztusnak tekinti azt.

Nem támogatta

Clinton szóvivője azonban a Sme című napilap megkeresésére cáfolta, hogy bármi ilyesmit küldött volna Meciarnak. "Az elnök nem támogatta Meciar úr kampányát" - jelentette ki Pammy Sun.

Nyomasztó emlék

Clinton soha nem találkozott Meciarral, de felesége, Hillary Clinton igen. Emlékei szerint Meciar az egyike annak a két politikusnak, aki nyugtalanítóan viselkedett találkozásukkor.

"Ökleit szorongatva felém hajolt és felháborodva azt kiabálta, hogy (a szlovákiai civil szervezetek) kettős tevékenységükkel létében kérdőjelezik meg a saját államukat" - idézi Clintonné emlékeit a napilap. A másik nyugtalanító politikus Robert Mugabe zimbabwei elnök volt - írja a Sme.