Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Kokainnal és prostituáltakkal az újraválasztás ellen

2006.07.25. 11:00
Kokainozni jó, prostituáltal kokainozni még jobb, viccelődött egy amerikai képviselő. Robert Wexlert arról kérdezték, mik lennének azok a mondatok, amikkel elbukhatná szinte biztos újraválasztását.

"Azért kokainozom, mert kokainozni jó buli" - jelentette ki egy televíziós műsorban Robert Wexler demokrata párti törvényhozási képviselő. A novemberi újraválasztására készülő politikust az amerikai komikus, Stephen Colbert hozta kínos helyzetbe.

Colbert a Comedy Central politikai kabaréműsorának vezetőjeként a fehár házi tudósítók idei estélyén Bush kifigurázásával tett szert igazán nagy hírnévre. Beszélgetős műsoraiban szereti kellemetlen helyzetekbe hozni riportalanyait, így járt pórul Wexler is, aki állítása szerint eddig nem is ismerte a komikust. (Ami olyan, mintha Szekeres Imre nem ismerné Fábry Sándort.)


Colbert Busht figurázta ki a fehár házi tudósítók estélyén

Wexler kihívó nélkül indul újra a képviselői posztért, ezért Colbert olyan mondatok kiegészítésére kérte, amik garantálhatják választási vereségét. "Azért szeretek kokainozni..." hangzott az első kiegészítendő mondat, amit Wexler azzal zárt le, "mert kokainozni jó buli".

"Azért kedvelem a prostituáltak társaságát..." - kapta a következő kérdést a USA Today beszámolója szerint. "Azért élvezem a prostituáltak társaságát, mert az jó buli. Főleg bekokainozva" - felelte a vicces képviselő.

Wexler amúgy a botrány ellenére sem bánja válaszait. "Szerintem az fontos, hogy a törvényhozók képesek legyenek viccelődni" - magyarázta az AP-nek az interjú sugárzása után. "Aki nézi a műsort (Colbert showját), az tudja, hogy ez vicc volt. Ráadásul szerintem még mókás is volt" - mondta.

Wexler nem az első áldozata Stephen Colbertnak. A republikánus John Micát azzal ugratta, hogy biztos meggyűlt már a baja a reptéri biztonságiakkal, amikor pepijét (póthaját) akarta felcsempészni a repülőgépekre. A melegségét nyíltan felvállaló demokrata Barney Franket meg arról kérdezte, milyen "válaltan balkezes" amerikaiként élni, írja a USA Today.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!