Gizella
9 °C
14 °C

Tömegbe lőtt Az év tengerészgyalogosa

2005.08.15. 14:48
Két embert sebesített meg Az év tengerészgyalogosa Massachusettsben. Az Irakban hullamosóként szolgáló katonát a házával szemben hangoskodó részegek dühítették fel annyira, hogy a tömegbe lőtt.

Vadászpuskával lőtt néhány hangoskodó részeg közé egy amerikai tengerészgyalogos Massachusettsben, jelentette az AP. A nemrégiben Az év tengerészgyalogosává választott Daniel Cotnoir szerint a házával szemközti Punto Finale klub előtt hangoskodók üveggel bedobták háza ablakát, ő pedig gyermeke és felesége védelmében tüzelt.

Az év tengerészgyalogosa nem célzott pontosan, a hangoskodók közül csak ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, őket sörétek találták el. Cotnoirt őrizetbe vették, a bíróság százezer dolláros óvadékot szabott ki rá.

Cotnoir tavaly Irakban szolgált hullamosóként, azaz ő készítette elő elesett bajtársai holttestét a nyitott ravatalos temetésekhez. A Marine Corps Times tengerészgyalogos újság értékelése szerint munkája olyan szintű pszichológiai terhelést jelent, hogy ezzel ki is érdemelte Az év tengerészgyalogosa elismerést.

Az iraki szolgálat valóban megviselhette Cotnoirt, a kitüntetés átvétele előtt a tengerészgyalogság kórházában kezelték háborús pszichózis ellen. "Sokkal nehezebb most beszélnem az élményeimről, mint amikor a fronton voltam. A történeteim nem olyanok, amiket szívesen mesélnék" - nyilatkozta Cotnoir a lapnak.