Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Hét áldozata van a dél-iraki helikopter-balesetnek

2003.03.22. 11:23
Két brit Sea King mentőhelikopter ütközött össze a Fao-félszigetnél. A katasztrófában a gépek hétfős legénysége - egy amerikai és hat brit állampolgár - életét vesztette. A katasztrófát nem ellenséges támadás okozta.
A módosított szombat délelőtti adatok szerint hat brit és egy amerikai katona halt meg a hajnali újabb helikopterbalesetben. Az első jelentések hét brit haláláról szólta a két Sea King helikopter összeütközése után. Két brit helikopter ütközött egymásnak a levegőben a Fao-félsziget felett - jelentette az NBC. A brit védelmi minisztérium előbb eltűntnek nyilvánította a gépek hétfős személyzetét, majd hat órával a baleset után elismerte halálukat. A királyi légierő H3-as Sea King helikopterei mentőküldetésre indultak repülőgéphordozókról - jelentette az NBC.

Nem ellenséges akció okozta a katasztrófát

A baleset helyi idő szerint hajnalban, fél öt körül történt - írja a BBC. "Feltehetően nincsenek túlélők, a tragédiát nem ellenséges akció váltotta ki" - nyilatkozta Al Lockwood százados, a brit parancsnokság szóvivője a Sky News-nak. Mint mondta, a hadsereg mindent megtesz a baleset körülményeinek mihamarabbi tisztázása érdekében.

Megfelelő karbantartás

Lockwood szerint kizárt, hogy a baleset karbantartási problémák miatt következett be. "A szövetségesek összes légi járművét a legmagasabb elvárásoknak megfelelően szervizelik" - nyilatkozta a Sky Newsnak a szóvivő.