Auguszta
-7 °C
0 °C

Gránátra vetette magát egy brit tengerészgyalogos

2008.03.31. 08:31
Bár csak az orra vére eredt el, Viktória keresztet kaphat egy brit tengerészgyalogos. Matt Croucher tizedes egy robbanó gránátra vetette magát, hogy megmentse társai életét, de neki sem esett baja.

A legmagasabb brit katonai kitüntetésre terjesztették fel előljárói Matt Croucher tizedest, jelentette a BBC. A 24 éves brit kommandós rávetette magát egy robbanó gránátra, hogy megmentse társai életét.

Croucher egy felderítőcsapattal járőrözött Afganisztán Helmand tartományában, ahol a talibán igen erős. A csapat belebotlott egy tálib csapdába, de Croucher saját életét kockáztatva megmentette társait a felrobbanó kézigránáttól.

Amikor meglátta, hogy a gránát robbanni fog, rádobta hátizsákját és maga is rávetődött. Szerencséjére a felszerelése és a golyóálló mellénye annyira letompította a robbanást, hogy neki is csak az orra vére eredt el, a többieknek meg semmi bajuk sem esett.

A februári incidens után előljárói hősiessége elismeréseként felterjesztették Crouchert a Viktória keresztre, a legmagasabb brit katonai kitüntetésre, írja a BBC.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!