Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Atomtámadásra készíti fel polgárait az USA

2003.02.12. 18:34
Bin Laden keddi fenyegetéseinek hatására légvédelmi rakétákat és harci gépeket rendeltek Washington védelmére. Az amerikai kormány túlélőcsomag összeállítását javasolta állampolgárainak atomtámadás esetére. A nemzetbiztonsági miniszter szerint nincs ok a pánikra, a titkosszolgálatok szerint az al-Kaida veszélyeztet változatlanul.
Légvédelmi rakétaegységeket rendeltek Washington védelmére, az amerikai főváros felett harcigépek járőröznek. A szeptember 11-i terrorakciók során is megtámadott Pentagont, Washington több más nevezetességéhez hasonlóan befedték. George Tenet, a CIA igazgatója szerint a másfé évvel ezelőtti terrortámadások óta a most sugárzott bin Laden videó a legkonkrétabb fenyegetés.

Túlélőcsomag atomháború esetére

A kormány családi túlélőcsomag összeállítását javasolja polgárainak atomtámadás esetére. Az ajánlás szerint vegyi, biológiai vagy atomtámadás esetén fejenként tizenkét liter vizet, háromnapi hideg élelmet, és egy váltás ruhát kell magához vennie.

Ne felejtsék otthon a pótkulcsot

A csomagban legyen elsősegély-doboz, elemes rádió, készpénz, és vigyenek magukkal pótkulcsot az autóhoz - áll a közleményben. A belbiztonsági minisztérium kevésbé nyilvánvaló tanácsokat is adott, így például szigetelőszalag és műanyag fólia beszerzését a nyílászáró szerkezetek légmentes lezárásához vegyi vagy biológiai támadás esetére.

Pánikra semmi ok

A belbiztonsági minisztérium arra intette a lakosságot, hogy folytassa mindennapi teendőit, pánikra nincs ok, nem konkrét hírszerzési értesülés miatt, hanem elővigyázatosságból javasolják a túlélőkészlet beszerzését minden családnak.

Konkrét veszélyről nem tudnak

Az Egyesült Államokban pénteken emelték a készültségi szintet a "fokozott" veszélyhelyzetet jelző sárgáról a "nagyfokút" jelentő narancssárgára. George Tenet, a CIA és Robert Mueller, az FBI igazgatója kedden szenátusi meghallgatásukon úgy értékelték, hogy az al-Kaida változatlanul veszélyt jelent és terrortámadásokra készül az Egyesült Államokban és az Arab-félszigeten.  • Eladnék
  • Hírek