Piroska
3 °C
4 °C

Castro élő adásban szólt népéhez

2007.02.28. 08:53
Július óta először lehetett hallani élő adásban a kubai elnököt. Fidel Castro egy Hugo Chavez vezette rádióműsorban azt mondta, betegsége miatt több ideje marad olvasni és tréfálkozni, így újra diáknak érzi magát.

Fidel Castro kubai elnök július óta először szerepelt élőben egy rádióadásban, írja a BBC. Castro Hugo Chavez venezuelai elnök napi rendszerességgel jelentkező műsorának volt vendége. A 80 éves Castro nyár óta betegeskedik, júliusban bélműtétet végeztek rajta, azóta azonban nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

A kubai elnök a Helló elnök című műsorban elmondta, hogy jobban érzi magát, „egyre erősebb és energikusabb”. „Jól vagyok és boldog vagyok” – fogalmazott Castro. Hozzátette, hogy a betegsége miatt több ideje marad olvasni és tréfálkozni, így újra diáknak érzi magát. Arra nem tért ki, mikorra tervezi visszatérését a hatalomba, ha egyáltalán valaha visszatér.

Chavez többször is meglátogatta kórházi ágyánál a betegeskedő elnököt, legutóbb januárban tette nála tiszteletét. A találkozásról videó is készült, amit bemutattak a nyilvánosságnak is. Castróról egyébként február elején jelent meg legutóbb videofelvétel.

Jelenleg Raúl Castro, Fidel öccse látja el az elnöki teendőket Kubában. Fidel egészségi állapotát államtitoknak minősítették, így az utóbbi hónapokban többször elterjedt, hogy haldoklik. A hírt a kubai hatóságok és Chavez is cáfolták, kitartanak amellett, hogy a vezető kielégítő ütemben gyógyul.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!