Fidel Castro a tévében beszélgetett Chávezzel

2008.06.18. 15:30
Fidel Castro szokás szerint a kubai zászló színeiben, azaz piros, fehér és kék melegítőben látható azon a felvételen, amit a kubai állami televízió kedden este mutatott be. A volt kubai elnök öccsével, Raúl Castróval és Hugo Chávez Chávez venezuelai államfővel beszélget, állítólag az élelmiszerválságról.

Fidel Castro volt kubai elnökről készült felvételt sugároztak kedd este a kubai állami televízióban. A 81 éves egykori vezető öccsével, a jelenlegi kubai elnök Raúl Castróval, és közeli barátjával, Hugo Chávez venezuelai államfővel mutatkozott egy kertben.

A volt államfő 2006 júliusa óta nem szerepelt nyilvánosan, csupán felvételeket mutatnak be róla, legutóbb idén januárban.

A kedden sugárzott 3 perces felvételen nem volt hang, ezért az nem hallatszott, miről tárgyaltak a vezetők. A volt kubai elnök szokása szerint kék-fehér-piros melegítőben jelent meg, de ezúttal olyanban, amelyre kis kubai zászlókat is varrtak.

Az állami média jelentése szerint Fidel Castro a világot sújtó élelmiszerválságról beszélgetett Chávezzel. A venezuelai elnök gyakran meglátogatja Fidelt, aki 2006-os, súlyos gyomor- és bélműtéte óta lábadozik. Azóta nyilvánosan nem is mutatkozott, bár időről időre fotók vagy rövid videók megjelentek róla. Hónapok óta hetente egyszer-kétszer vezércikket ír a Kubai Kommunista Párt lapjába, legújabban pedig emlékiratain dolgozik.

Fidel Castro idén február 19-én végleg lemondott a korábban ideiglenesen öccsére átruházott hatalomról. Öt nappal később a 77 éves Raúl Castrót, az egyetlen indulót választotta meg új elnöknek a nemzetgyűlés.  • Hírek
  • Bankszámla