Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Kubába emigrált egy amerikai tini

2006.09.28. 07:43
Magánéleti problémái miatt menekülhetett Kubába egy amerikai kamasz. A 14 éves Alfredo Alejandro Diazt osztálytársai csalással vádolták, ráadásul a nyáron egy "különleges lányt" is talált Kubában. Apja nem tudja igazolni apaságát, így egyelőre tenni sem tud semmit fia hazahozataláért.

Elszökött miami otthonából és kalandos úton Kubába emigrált egy amerikai kamasz, jelentette a Miami Herald. A 14 éves Alfredo Alejandro Diaz az American Airlines Miamiból Nassaúba tartó gépén hagyta el az országot, bár a légitársaság belső szabályzata szerint 15 éven aluliak kísérő nélkül nem is utazhatnának.

Diaz édesapja, Alfredo nem is érti hogyan történhetett ez meg. "El se hiszem, hogy a fiam át tudott jutni a biztonsági ellenőrzéseken anélkül, hogy bárkinek feltűnt volna, hogy egyedül utazik. A fiam 150 centinél is alacsonyabb és nagyon fiatalnak néz ki" - nyilatkozta a Miami Heraldnak.

A légitársaság nyilatkozata szerint munkatársaik csak Diaz születési évét ellenőrizték, és mivel az 1991 volt, úgy gondolták, már egyedül is utazhat.

Alfredo Alejandro apja szerint pubertáskori válságban van. A nyáron, Kubában, találkozott egy "különleges lánnyal", valószínűleg hozzá indult. Ráadásul iskolájában is problémái voltak, osztálytársai azzal vádolták, hogy csalt az osztálytitkár választáson.

Diaz apjának helyzetét nehezíti, hogy semmilyen papírral nem tudja igazolni gyámságát. A férfi 12 éve, Spanyolországon keresztül emigrált az Egyesült Államokba, és bár hat éve kezdeményezte fia nevére iratását, gyámsági papírjai még mindig az Egyesült Államok kubai kereskedelmi képviseletén vannak. Így hiába próbált rendőri segítséget kérni fia hazahozatalához, azt, a gyámság bizonyítottságának hiányában el kellett utasítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!