Emőke
-4 °C
9 °C

Két héten át volt a tenger rabja

2005.01.11. 10:03
Két hét tengeri hánykolódás után az indonéz Ari Afrizal megmenekült a biztosnak tünő haláltól. A maláj partokhoz közel egy szállítóhajó észrevette, és Kuala Lumpurba vitte a fiatalt férfit - jelentette a BBC.
Miután a cunámi elsodorta két hete a faluját, az ár besodorta az óceánba az indonéz Ari Afrizal-t. A cunámi áldozatát egy szállító hajó vette fel 25 mérföldre Kuala Lumpurtól hétfőn.

A huszonegy éves Afrizal a harmadik indonéz, akit a cunami besodort az óceánba, és akit többnapos hánykolódás után kimentett egy hajó.

A másik két áldozat
December 30-án egy terhes indonéz nőt mentett ki egy hajó. A nő, akit öt napon át egy pálmafán sodort a víz az Indiai óceánon, súlyosan leégett a napon, de más baja nem történt. Egy másik indonéz férfit egy japán hajó vett fel nyolc nap hánykolódás után - írta a CNN.
"Tizenkét napig kókuszdiót tudtam enni 12 napig, de volt három nap, amikor semmit sem tudtam magamhoz venni, akkor minden reményt feladtam"- mondta a kórházba szállítás előtt a fiatal indonéz.

Afrizal éppen házat épített barátaival Aceh városában, amikor a cunmai december 26-án betört. A hirtelen jött ár először a szárazföld felé sodorta, majd a visszafelé mozduló víztömeg a nyílt tenger felé szippantotta. A férfi egy napig egy fatörzsbe kapaszkodott, majd felkúszott egy sérült facsónakra.