Mészárlás Sri Lankán

2006.06.15. 10:48
Ismeretlen támadók aknát lőttek egy tömöt buszra Sri Lanka északi részén. A piacra tartókkal és iskolásokkal tömött jármű a robbanás után szakadékba zuhant, legalább 64-en meghaltak. A kormány a tamilokat vádolja, akik visszautasítják a vádakat.

Legalább 64-en vesztették életüket Sri Lankán, amikor egyelőre ismeretlen tettesek aknát lőttek ki egy buszra. A tömöt buszon iskoláskorú gyermekek is utaztak. A támadásban még legalább 45-en megsérültek.

A BBC értesülései szerint a buszt a szigetország északi részén, Anuradhapurában lőtték ki. A tömöt jármű a helyi piacra tartott. A helyi kórház jelentése szerint legalább 15 gyermek vesztette életét.

A busz a hadsereg közlése szerint a robbanás után egy 25 méter mély árokba zuhant, ami tovább nehezíti a sérültek mentését.

A Sri Lanka-i kormány hivatalos közleményében a lázadó Tamil Tigriseket tette felelőssé a "barbár cselekedetért". A tamilok közleményben utasították el a vádakat. "Semmi közünk az rtatlan civilek meggyilkolásához" - írta a tigrisek békeügyi titkára, S. Puleedevan.

A lázadó tamilok és a kormány 2002-ben tűzszüneti megállapodást kötöttek, de az elmúlt hónapokban kiújultak az összecsapások.  • Bérelnék
  • Bankszámla