Edina
-12 °C
-3 °C

Lelőttek három dahabi robbantót

2006.05.02. 06:10
Hétfőn éjszaka is tűzharc tört ki a dahabi robbantások feltételezett elkövetői és a rendőrök között. Ahogy vasárnap, úgy hétfőn is három terroristát lőttek le. A lelőtt terroristák egyikét már a tabai és a Sarm-es-Sejk-i robbantások miatt is keresték.

Négyen - köztük egy rendőr - vesztették életüket az egyiptomi hatóságok és a dahabi robbantások feltételezett elkövetői között kitört tűzharcban. Az összecsapásban két másik rendőr megsérült.

A biztonsági erők az egy héttel ezelőtti dahabi merényletek végrehajtói, szervezői után nyomoztak a félsziget északi részén. Vasárnap ugyanebben a körzetben három gyanúsítottat lőttek le a rendőrök heves tűzharcban.

Az áldozatok egyike feltehetően Naszr Hamisz al-Milahi, akit a 2004 októberében Tábában, illetve a 2005 júliusában Sarm-es-Sejkben elkövetett merényletek miatt már körözött a rendőrség. A két korábbi merénylet mögött az at-Tauhíd val-Dzsihád iszlám szélsőséges szervezetet sejti az egyiptomi igazságszolgáltatás.

Az Akabai-öbölben fekvő Dahab üdülőhelyen 18 ember vesztette életét a múlt hétfői hármas robbantásos merényletben. Az egyik detonáció egy magyar nő életét is kioltotta, férjét pedig súlyosan megsebesítette.