Árpád
-2 °C
3 °C

Véres merénylet volt Damaszkuszban

2008.09.27. 09:02
Legalább 17 halottja és 14 sebesültje van a szombat hajnali damaszkuszi merényletnek. Egy autóba rejtett bomba a biztonsági erők egyik támaszpontja közelében robbant.

Rendkívül véres merénylet történt szombat hajnalban Szíria fővárosában, Damaszkuszban. Legalább 17-en meghaltak és 14 civil biztosan megsérült, a BBC szerint. A merénylők 200 kiló robbanóanyagot helyeztek el egy autóban, amit a repülőtérre vezető főút közelében, egy fegyveres testület bázisa mellett robbantottak fel.

Szíriában viszonylag ritkák a merényletek, Asszad elnök diktatúrája az utóbbi években működőképesnek tűnt. Ugyanakkor a Libanonnal és Irakkal is határos ország számos súlyos konfliktusba is közvetetten belekeveredett és Izraellel és az USA-val is igen feszült a viszonya.

Utoljára februárban követtel el az országban robbantásos merényletet, akkor a Heszbollah (Libanonban aktív militáns síita párt) egyik vezetőjét gyilkolták meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?