Valér
-1 °C
0 °C

Vihar miatt maradt el a dán kormányfő budapesti körútja

2002.02.22. 10:57
A rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott Kopenhágában felszállni repülőjével a dán miniszterelnök. Anders Fogh Rasmussen Orbán Viktor miniszterelnökkel éppúgy találkozott volna, mint az államfővel, vagy a szocialisták elnökével. A találkozót későbbre halasztották.
Kopenhágában rekedt Anders Fogh Rasmussen, a dán kormány első embere, aki egynapos hivatalos látogatásra készült Budapestre - értesült az Index. Az államfő sajtóirodájának tájékoztatása szerint olyan nagy vihar tombolt Dániában, hogy fel se szállhatott a dán kormányfőt szállító különgép. Anders Fogh Rasmussen-t Mádl Ferenc köztársasági elnök fogadta volna.

Ezt követően került volna sor Orbán Viktor miniszterelnök és dán kollégája négyszemközti megbeszélésére, amit egy munkaebéddel, majd egy sajtótájékoztatóval vezettek volna le. A dán kormány feje hivatalos programjai közé beillesztett volna egy találkozót Kovács László szocialista pártelnökkel is, s a tervek szerint késő délután utazott volna vissza Koppenhágába. Azt egyelőre nem lehetett kideríteni, hogy az elmaradt budapesti vizitet mikorra halasztották.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!