Ödön
1 °C
11 °C

Bírságot fizet a dohányzáson kapott litván kormányfő

2008.03.13. 19:42
A tilalom ellenére egy bárban gyújtott rá a litván miniszterelnök, ezért a szórakozóhelyet megbírságolták. Gediminas Kirkilas, aki ragaszkodik szenvedélyéhez, átvállalta a 72 ezer forint értékű büntetést.

Gediminas Kirkilas litván miniszterelnök, akit rajtakaptak, amint épp rágyújtott pipájára egy bárban, hajlandó kifizetni a büntetést, amit a szórakozóhelyre róttak ki miatta.

A pénzbírság összege 435 amerikai dollárnak, azaz valamivel több, mint 72 ezer forintnak felel meg.

A balti államban 2006-ban tiltották be a dohányzást nyilvános helyeken, és inkább a vendéglők és bárok tulajdonosait bírságolják a vendégek helyett. Az intézkedés felzúdulást váltott ki, a dohányzási tilalmat azonban nem oldották fel.

Gediminas Kirkilas a szomszédos Lettország miniszterelnöke, Ivars Godmanis társaságában üldögélt egy klaipedai bárban, amikor úgy döntött, hogy rágyújt.

A litván kabinet feje évtizedek óta pipázik, és nem hajlandó leszokni káros szenvedélyéről, noha egészségromboló szokása miatt bírálta már kormánya egészségügyi minisztere is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?