Hermina
15 °C
27 °C

Megzenésítették Rumsfeld aranyköpéseit

2004.03.19. 22:11
Megzenésítették Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter aranyköpéseit, amelyek tavaly már egy verseskötetben is megjelentek.
Hart Seely újságíró volt az, aki szövegkörnyezetükből kiemelve egybegyűjtötte a különböző kacifántos megfogalmazásokat Rumsfeld sajtóértekezleteinek jegyzőkönyvéből és a miniszter által adott interjúkból, majd a következő címmel kötetbe szerkesztette őket: "Felderítési darabok: Donald Rumsfeld egzisztenciális költészete".

Az Egyesült Államokban ma már közismert, a példának okáért "Az ismeretlen" címmel közreadott szövegrészlet, amely a miniszter 2002. február 12-i sajtóértekezletén hangzott el. Rumsfeld ekkor egy válaszát a következőképpen vezette be: "Van egyfelől az ismert, amelyet ismerünk. Vannak dolgok, amelyekről tudjuk, hogy tudomással bírunk róluk. Azt is tudjuk, hogy van olyan ismeretlen, amelyet ismerünk. Tudni viszont azt tudjuk, hogy vannak dolgok, amelyeket nem tudunk...".

Bryant Kong San Francisco-i zongorista e "költemények" némelyikét megzenésítette és saját kiadásában lemezen megjelentette őket. A lemezen egyik barátnője, egy szopránénekesnő adja elő a miniszter szövegére komponált dalokat.