Csongor
0 °C
9 °C

Emailben kért bocsánatot beosztottaitól a csalfa IMF-vezér

2008.10.21. 10:02
A megbocsátás légköre lengi körül az IMF vezérét. Dominique Strauss-Kahn hűtlenségi botrányba keveredett, de köremailben beosztottjaitól, szeretőjétől és nejétől is bocsánatot kért. Neje már meg is bocsájtott, úgy szereti férjét, mint kapcsolatuk legelején.

Köremailben kért bocsánatot beosztottjaitól Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója azért, hogy titkos viszonyt folytatott egyik beosztottjával, jelentette a BBC. Levelében az affért "döntési hibaként" jellemezte, és újfent tagadta, hogy visszaélt volna hatalmával.

Nagy Piroska

Strauss-Kahn az IMF Afrika-részlegének magyar származású vezető közgaszdászával, Nagy Piroskával folytatott rövid viszonyt 2007 végén, 2008 elején. A viszonyt a Wall Street Journal leplezte le. Az újság cikke után az IMF egy külső ügyvédet fogadott fel az eset kivizsgálására.

Az IMF hétfői vezetői értekezlete után Strauss-Kahn levélben kért bocsánatot beosztottjaitól, Nagy Piroskától és nejétől, Anne Sinclairtől. Sinclair, aki híres televíziós újságíró, személyes blogjának hétfői bejegyzése szerint már meg is bocsájtott férjének.

Mindenki tudja, hogy ezek olyan dolgok, amelyek minden pár életében megtörténhetnek. Részemről ez az egyéjszakás kaland lezárva. Tiszta lapot kezdtünk. Konklúzióként hozzáfűzhetem, hogy ugyanúgy szeretjük egymás, mint az első napon" - írta.

Az ügyben folyó vizsgálat azt hivatott kideríteni, hogy Strauss-Kahn hatalmával visszaélve lépett-e viszonyra Nagygyal, illetve, hogy Nagy kedvezményes elbánásban részesült-e, amikor augusztusban elhagyta az IMF-et.

A jelenleg az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknál (EBRD) dolgozó Nagy ügyvédje a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva tagadta, hogy ügyfele bármilyen kedvezményben részesült volna. Az Index egyelőre nem tudta elérni a közgazdászt.