Botond, Mózes
EUR 385,24 Ft
USD 369,13 Ft
12 °C
29 °C

Bunyó a dumában

2003.02.07. 20:37
Összeverekedett pénteken két képviselő az orosz törvényhozás alsóházában, az állami dumában. Ez nem az első ilyes eset az orosz parlamentben, de a pofonok most nem egy kiélezett vita hevében csattantak el, hanem egy kommunista képviselő pártelnökét ért sérelmet akart megtorolni.
Alekszandr Fedulov felszólalásában a duma etikai bizottságát bírálta, amely szerinte túl elnéző számos képviselő, köztük Gennagyij Zjuganov kommunista pártvezér botrányos megnyilatkozásaival szemben. A honatya trágár megjegyzéseket engedett meg magának, Zjuganovot például "politikai prostituáltnak" nevezte.

Gennagyij Szeleznyov házelnök ki is használta az orosz házszabály lehetőségét, és javasolta, hogy sújtsák egynapos szilenciummal a renitens képviselőt, amit meg is szavazott a duma többsége. Ettől azonban nem nyugodtak meg a kedélyek: a duma egyik botrányhőse - a hasonló szómegvonással már többször megbüntetett - Vaszilij Sandibin tettlegességgel védte meg pártelnöke becsületét: mosolyogva Fedulovhoz lépett, és ököllel megütötte a képviselőt. A független honatya sem volt rest védekezni: Sandibint és Fedulovot képviselőtársaiknak kellett szétválasztaniuk.

A duma egyébként csütörtökön fogadta el végső olvasatban az orosz nyelvtörvényt, amelyik megtiltja a trágár beszédet a nyilvánosság előtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek