Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Felgyújtotta magát egy férfi a Fehér Ház mellett

2004.11.16. 08:09
Allahhoz imádkozva meggyújtotta magát egy középkorú férfi a Fehér Ház mellett. Állítólag az FBI nem engedte, hogy hazautazzon és meglátogassa súlyosan beteg feleségét.
Felgyújtotta magát egy férfi kedden a washingtoni Fehér Ház mellett - számoltak be róla szemtanúk és hivatalos források.

A tettét "Allah, Allah" kiáltások kíséretében elkövető szakállas, ötvenes éveiben járó férfit égési sérülésekkel szállították kórházba, állapota nem életveszélyes.

Rendőrségi közlemény szerint az amerikai elnöknek szóló levél volt nála, amikor odament az egyenruhás biztonsági őrökhöz, néhány szót váltott velük, majd egy öngyújtóval meggyújtotta ruházatát.

A The Washington Post című amerikai napilap értesülése szerint a férfit Mohamed Alanssinak hívják, jemeni, és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) informátora.

A lap szerint a férfi előző nap tájékoztatta őket szándékáról, miszerint fel fogja magát gyújtani "egy váratlan helyen", mivel az FBI nem engedi, hogy hazautazzon és meglátogassa súlyos beteg feleségét.