Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladták az olasz túszokat

2004.09.19. 11:10
Iraki emberrablók feltehetően eladták a két olasz segélymunkást az-Zarkávi terrorista-vezérnek.
Az iraki külügyminiszter-helyettes olyan információk birtokába jutott, hogy a két hete elrabolt olasz segélymunkásokat eladták az al-Kaida terrrorhálózat szövetségesének tartott Abu Muszab az-Zarkávi vezette szélsőséges szervezetnek - tudósít a Reuters. Hamid ab-Bajáti úgy tudja, hogy a két nőt, Simona Parit és Simona Torrettát Bagdadból Fallúdzsába vitték.

A két olaszt szeptember hetedikén rabolták el két iraki munkatársukkal együtt. Az emberrablók a szabadon bocsátását követelik azoknak a muszlim nőknek, akiket iraki börtönökben tartanak fogva.

Az iraki külügyminiszter-helyettes egy helyi tévécsatornának nyilatkozott olaszországi látogatása során. A Tg2 kérdésére, hogy a két nőt ugyanazok tartják-e fogva, akik a két amerikait és egy britet, Hamid ab-Bajáti annyit mondott, lehetséges.

Az amerikai és brit túszok életéért is azt követelik fogvatartóik, hogy engedjék szabadon a muszlim nőket. Követelésük teljesítésére 48 órát adtak.