Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Huszein elégedett

2003.03.22. 19:25
Szaddám Huszein iraki elnök elégedetten méltatta hadseregének küzdelmét az amerikai-brit támadókkal szemben, kulcsminisztereivel megtartott szombati találkozóján - jelentette a bagdadi tévé.
Szaddám Huszein elégedettségének adott hangot az iraki hadsereg, a Baasz Párt tagjai és az iraki törzsek teljesítményével és helytállásával kapcsolatban - jelentette az iraki tv, anélkül hogy képeket mutatott volna a hírében említett magas szintű tanácskozásról.

A bagdadi közlemény szerint a megbeszélésen részt vett az elnök kisebbik fia, Kuszaj, Taha Jaszin Ramadan alelnök, Tárik Aziz miniszterelnök-helyettes, Muhammad Szaid asz-Szahaf tájékoztatási miniszter és Szultan Hasim Ahmed al-Dzsabburi védelmi miniszter.

A Biztonsági Tanácshoz fordul az iraki külügyminiszter

A bagdadi tv-csatornában beolvasott közlemény szerint Nadzsi Szabri Haditi külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsához intézett üzenetében arra kérte a világszervezetet, hogy állítsa meg az amerikai-brit inváziót és szólítsa fel ezen országokat a csapatkivonásra. Nadzsi Szabri szerint az invázió - az Irak elleni "amerikai-brit gyarmatosító katonai agresszió" - a térség és a világ békéjét fenyegeti, s ezért Irak szerint az ENSZ-nek el kell ítélnie azt, azonnal és feltétel nélkül el kell érnie annak beszüntetését, fel kell szólítania "az amerikai és brit agresszorokat" csapataik azonnali kivonására Irakból.

Nadzsi Szabri szerint az Irak elleni háború "része azoknak a bűnös praktikáknak, amelyek célja az egész világ feletti merikai hegemónia megteremtése".