Eleonóra
-1 °C
2 °C

Az amerikaiak már Afganisztánban lehetnek

2001.09.28. 13:53
Az amerikai speciális alakulatok már két hete keresik Afganisztánban a terrortámadások fő gyanúsítottját, Oszama bin Ladent- közölte a USA Today pénteken.
A lap neve elhallgatását kérő amerikai és pakisztáni tisztségviselőkre hivatkozva azt állítja, hogy az amerikai egységek már szeptember 13-án, a terrortámadások után két nappal Pakisztánba, majd onnan Afganisztánba érkeztek, hogy elfogják vagy meggyilkolják a szaúdi születésű milliárdost. A Pentagon szóvivője, Victoria Clarke cáfolta az értesülést.

A lapot informáló tisztségviselők azt állítják, hogy az Egyesült Államok speciális egységei a pakisztáni Peshawar és Quetta városaiban értek földet. A katonák Black Hawk MH-60K helikopterei Afganisztánon kívül állomásoznak. Innen mozgósítják a speciális egységeket Oszama bin Laden felkutatására.

A terroristavezért a lap értesülései szerint elsősorban a Kandahar közeli barlangokban és föld alatti bunkerekben keresik. A USA Today úgy tudja, az elit egységek nehézségekbe ütköztek a keresés közben, így több ország titkosszolgálatának segítségét kérték.