Meghalt az ellenpápa

2005.03.22. 19:19
Elhunyt Clemente Domínguez Gómez, alias XVII. Gergely, aki "uralkodása alatt" szentté avatta Kolumbusz Kristófot, Francisco Franco tábornokot, kiátkozta a spanyol királyi családot, megreformálta a katolikus dogmákat.

Elhunyt az 59 éves Clemente Domínguez Gómez, aki 1978-ban kikiáltotta önmagát XVII. Gergely pápának, saját egyházi rendet alapított, és szentté avatta többek között Francisco Franco spanyol diktátort, valamint kiátkozta a spanyol királyi családot.

Stigmák a testén


Clemente Domínguez Gómez
Pályafutása a vallás terén 1969-ben kezdődött, amikor állítása szerint megjelent neki Szűz Mária egy Sevilla környéki helyen, Palmar de Troyában. A katolikus egyház nem adott hitelt elbeszélésének. Nem sokkal később Krisztus sebeinek megfelelő helyeken vérzések jelentek meg a testén. Pappá egy vietnami érsek szentelte föl 1971-ben, s ugyanő püspökké is szentelte 1976-ben. Clemente Domínguez 1978 augusztusában, VI. Pál pápa halála után bejelentette, hogy Szűz Mária szólt hozzá, és arra utasította, hogy nyilvánítsa magát pápának, amit meg is tett, XVII. Gergely néven. Saját rendet hozott létre a Szent Arc Karmelita Rendje néven, és templomot is építtetett Palmar de Troyában.

XVII. Gergely szentté avatta Kolumbusz Kristófot, Francisco Franco tábornokot, kiátkozta a spanyol királyi családot, megreformálta a katolikus dogmákat. II. János Pált ellenpápának minősítette, és a Vatikánról az volt a véleménye, hogy oda beszivárogtak a szabadkőművesek és a marxisták. Rendje pár száz hívőt tömörített, a spanyol hatóságok hivatalosan bejegyezték a vallási közösségek közé.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla