Árpád
-2 °C
4 °C

Rejtélyes kényszerleszállás Sydneyben

2004.07.27. 11:09
Egyelőre ismeretlen okokból kényszerleszállást hajtott végre másfél órányi repülés után a United Airlines Sydney-Los Angeles járata. Egyes hírek szerint egy utas próbált behatolni a pilótafülkébe, mások bombafenyegetésről hallottak. Biztosat egyelőre nem tudni.
Be akart hatolni a United Airlines Sydneyből Los Angelesbe tartó járatának pilótafülkéjébe egy utas, a gép ezért visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre - adta hírül egy helyi tévéadó. A sydney-i reptér illetékese szerint a behatolási kísérletről szóló híradás "teljes egészében hamis", részleteket azonban nem kívánt közölni - jelentette a Reuters.

Bombafenyegetés?

A BBC értesülései szerint a gép már másfél órája úton volt, amikor visszafordulásra kényszerült. Az okokról a brit közműsorszolgáltató sem tud részleteket. A gép landolását elősegítendő Sydney környékén szüneteltették a légiforgalmat.

Az ausztrál ABC a közlekedési minisztériumtól szerzett értesülései szerint bombafenyegetés miatt kellett visszafordulnia a gépnek. Az információt más források egyelőre nem erősítették meg.

Sérülések nélkül

A gép helyi idő szerint délután háromkor (magyar idő szerint reggel hétkor) szállt fel, majd kilencven percnyi repülés után visszafordult. Magyar idő szerint háromnegyed tízkor biztonságban landolt a sydney-i reptér egy elkerített részén. A BBC értesülései szerint a gép valamennyi utasa és a tizennyolc fős személyzet is sértetlen, már el is szállították őket a helyszínről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?