Jusztina
3 °C
16 °C

Rejtélyes kényszerleszállás Sydneyben

2004.07.27. 11:09
Egyelőre ismeretlen okokból kényszerleszállást hajtott végre másfél órányi repülés után a United Airlines Sydney-Los Angeles járata. Egyes hírek szerint egy utas próbált behatolni a pilótafülkébe, mások bombafenyegetésről hallottak. Biztosat egyelőre nem tudni.
Be akart hatolni a United Airlines Sydneyből Los Angelesbe tartó járatának pilótafülkéjébe egy utas, a gép ezért visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre - adta hírül egy helyi tévéadó. A sydney-i reptér illetékese szerint a behatolási kísérletről szóló híradás "teljes egészében hamis", részleteket azonban nem kívánt közölni - jelentette a Reuters.

Bombafenyegetés?

A BBC értesülései szerint a gép már másfél órája úton volt, amikor visszafordulásra kényszerült. Az okokról a brit közműsorszolgáltató sem tud részleteket. A gép landolását elősegítendő Sydney környékén szüneteltették a légiforgalmat.

Az ausztrál ABC a közlekedési minisztériumtól szerzett értesülései szerint bombafenyegetés miatt kellett visszafordulnia a gépnek. Az információt más források egyelőre nem erősítették meg.

Sérülések nélkül

A gép helyi idő szerint délután háromkor (magyar idő szerint reggel hétkor) szállt fel, majd kilencven percnyi repülés után visszafordult. Magyar idő szerint háromnegyed tízkor biztonságban landolt a sydney-i reptér egy elkerített részén. A BBC értesülései szerint a gép valamennyi utasa és a tizennyolc fős személyzet is sértetlen, már el is szállították őket a helyszínről.