Három magyar film is bekerült az EP videópályázatának döntőjébe

2011.10.03. 10:24

Az EP online televíziója, az EuroparlTV még májusban hirdetett videópályázatot olyan vírusvideók készítésére, melyek az európai sokszínűséget mutatják be. A versenyre számos videoklippel neveztek, de hogy ki nyeri meg fődíjnak számító három európai utat, az a nézők szavazatán múlik.

Az érdeklődők az EuroparlTV weboldalán találhatják meg a döntőbe került 25 kisfilmet, melyek közül október 15-ig választhatják ki, melyik tükrözi legjobban az európai sokszínűséget. Szavazni azzal lehet, ha a kiválasztott videót lájoljuk az Ep facebook-oldalán, az itt szavazók pedig Ipodot nyerhetnek.

A legtöbb lájkot eddig a korántsem a legjobb filmnek számító, The key to happiness című videó kapta. A filmben egy idősebb úr - erős anyai ráhatásra - útnak indul, hogy feleséget találjon magának, míg végül négy európai nemzet nőivel karöltve tér haza, halálra bosszantva ezzel a kedves mamát. Ennél azonban sokkal jobb klipeket is találhatunk a versenyző filmek között, ilyen például az Europ'trotter, a Walking in Europe vagy a Free Europe, amiben a nagyik is szóhoz jutnak, esetleg a Diversity, melyben különböző, európai szeszes italok beszélgetnek egymással.

A filmek között vannak magyar indulók is, az egyelőre a sereghajtók közt álló Sticky Notes, a középmezőnybe került EUkonform, vagy éppen a European Heart című videó, így érdemes böngészni és lájkolni a magyar jelöltek között is.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Hírek
  • Hírek