Botond, Mózes
EUR 390,81 Ft
USD 375,09 Ft
12 °C
29 °C

Döntött az EP, vizsgálni kell a Benes-dekrétumokat

2014.02.11. 19:46

Az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága megállapította, hogy a Benes-dekrétumok rendelkezései a mai napig a szlovák jogrend részét képezik, ezért további vizsgálatukra van szükség. A szakbizottság állásfoglalása az első uniós szintű jogi dokumentum, amely mindezt kimondja.

Az EP petíciós bizottsága tavaly úgy határozott, hogy kikéri a jogi bizottság véleményét a Benes-dekrétumok ügyében. A jogi szakbizottság hosszas vizsgálódás után készítette el a most elfogadott szakvéleményét.

Szájer József, a néppárti EP-frakció alelnöke a keddi döntés után közölte: a magyarországi és a határon túli magyar képviselők közösen dolgoznak tovább, hogy az ügyben fennálló vita mihamarabb lezáruljon. Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő szerint a labda most újból a szlovák közigazgatás térfelén pattog, hiszen Szlovákiának, mint EU-tagállamnak kötelessége a jogi ellentmondást feloldani és a diszkriminatív részeket a szlovák jogrendből kiiktatni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Vennék
  • Hírek