Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az EP bizottsága az internet-hozzáférés blokkolása ellen

2014.03.20. 21:02

Forrástól függetlenül az interneten keresztülmenő minden adatot egyenlően kell kezelni, mondta ki az Európai Parlament ipari szakbizottsága, amely a telekom ágazatra vonatkozó új szabályok részeként meg is szavazta ezt. A lelassult adatforgalom hátterében ugyanis sok minden állhat, például csúcsidőben túlterhelt lehet a hálózat, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen a szolgáltató lassítja le a konkurens szolgáltatásokhoz vagy alkalmazásokhoz való hozzáférést.

„Örülök, hogy a szakbizottság megszavazta az internet-hozzáférés blokkolásának vagy megzavarásának a beszüntetését” – mondta a dán liberális árnyék-jelentéstevő, Jens Rohde. Mindemellett a szolgáltatóknak megmarad az a lehetősége, hogy bizonyos nagy adatforgalmat igénylő szolgáltatásokhoz, mint például a HD-tévézés vagy a videokonferenciák lebonyolítása, az ügyfeleknek úgynevezett speciális kapcsolatot biztosítsanak.

Azonban a szolgáltatók nem kényszeríthetik rá felhasználóikat, hogy igénybe vegyék ezt a szolgáltatást. Habár néhány képviselő szerint ez nem elég biztosíték a visszaélések elkerülésére. A témáról a Parlament plenárisa április 3-án szavaz.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.