Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Október elsején hallgathatják meg az EP-ben Navracsicsot

2014.09.17. 11:02

Október elsején lehet Navracsics Tibor meghallgatása  az Európai  Parlament kulturális bizottsága előtt - derül ki az uniós biztosjelöltek EP-meghallgatásának előzetes, EP-illetékesek által egyelőre hangsúlyozottan nem véglegesnek mondott parlamenti menetrend-tervezetéből.

Az MTI szerint a kulturális, oktatási, ifjúsági és állampolgársági ügyek európai bizottsági felelősének szánt Navracsics Tibornak, a jelenlegi magyar külgazdasági és külügyminiszternek az EP-szakbizottsági meghallgatását október elsejére, a 18 és 21 óra közötti idősávba ütemezték be.

A biztosjelölti meghallgatások szeptember 29-én kezdődnek és október 7-én zárulnak. Minden meghallgatás három órán át tart majd.

Az első két biztosjelölt, akire e hónap 29-én 14.30-tól kerülhet sor, a máltai Karmenu Vella - akinek a tervezett illetékességi területe a környezetvédelem, hajózás és halászat -, valamint a svéd Cecilia Malmström. Az eddigi belügyi EU-biztos tervezett új illetékességi területe a kereskedelem.

Utoljára, október 7-én a finn Jyrki Katainent, valamint a holland Frans Timmermanst hallgatják meg az EP illetékes szakbizottsági tagjai. Mindkettőjüket több más tárca illetékességét átfogó, összehangoló szerepkörű alelnöki posztra szánja Jean-Claude Juncker megválasztott bizottsági elnök, sőt Timmermans a hét alelnök közül az úgynevezett első alelnöki tisztséget kapná.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.