Judit
2 °C
7 °C

A folyó választja el a sikert a kudarctól

Tiszabő az ország legszegényebb települése. Önrész híján semmilyen EU-s forrást nem tudott megpályázni mostanáig. A túloldalon viszont a hasonló adottságú Nagykörű rohamtempóban fejlődik az EU-s pénzeknek köszönhetően. Csak az elmúlt hét évben 2,8 milliárd forintot fordíthattak fejlesztésekre. Hogy állhat elő ekkora különbség, két egymástól légvonalban mindössze négy kilométerre fekvő település között? És megoldja-e az EU-tól érkező pénz a kistelepülések alapproblémáit?

Küldj videót Te is!

Készíts akár rövid videót arról, mit érzékelsz a környezetedben az EU-ból, az Európai Parlament által hozott döntésekből, és az Indavideóra feltöltve küldd el nekünk december 17-ig a linket ide! A legjobbakat közzétesszük az EP2014 video blogon, és akár gyakornokként betekinthetsz az Indexvideo munkájába is!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.