Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ide ment el az az irdatlan sok pénz

2014.12.31. 12:52 Módosítva: 2014-12-31 12:56:10

Mit gondol, melyik megyében volt Budapest után a legtöbb uniós támogatással is megvalósuló beruházás? Grafikánkból emellett azt is megtudhatja, hol, mennyi vállalkozásfejlesztési projektet támogattak az Európai Strukturális és Beruházási Alapokból.

23
Fotó: szarvas

Az összberuházásokhoz és az egyes területekhez a volt Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ), majd a Miniszterelnökséghez tartozó Térképteret vettük alapul, ahol településre lebontva is böngészhet a projektek között, azonban csak 2011 elejéig lehet visszanézni az adatokat. A megítélt támogatások ebben az időszakban kicsit több mint 3000 milliárd forintot tettek ki, ebből szerepelnek a már kifizitett összegek a grafikán. A strukturális és beruházási alapokon kívül emellett uniós forrásból megvalósuló beruházás finanszírozható még a vidékfejlesztési alapból is, ami nem szerepel a grafikán.

A grafika alján a regionális és kohéziós (felzárkózást szolgáló uniós források) politika részére elkülönített támogatásokat vetettük össze a környező országokkal a 2014-2020-as időszakot nézve. A Lengyelországnak ítélt támogatás kiugrónak tűnik, azonban ha egy főre lebontva nézzük a támogatásokat, akkor a listából egyedül Szlovákia előzi meg Magyarországot: ott fejenként átlag 2583, míg Magyarországon 2217 euró (315 forintos euróárfolyam mellett kb. 700 ezer forint) jut egy főre.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.