Ide ment el az az irdatlan sok pénz

2014.12.31. 12:52 Módosítva: 2014.12.31. 12:56

Mit gondol, melyik megyében volt Budapest után a legtöbb uniós támogatással is megvalósuló beruházás? Grafikánkból emellett azt is megtudhatja, hol, mennyi vállalkozásfejlesztési projektet támogattak az Európai Strukturális és Beruházási Alapokból.

23
Fotó: szarvas

Az összberuházásokhoz és az egyes területekhez a volt Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez (NFÜ), majd a Miniszterelnökséghez tartozó Térképteret vettük alapul, ahol településre lebontva is böngészhet a projektek között, azonban csak 2011 elejéig lehet visszanézni az adatokat. A megítélt támogatások ebben az időszakban kicsit több mint 3000 milliárd forintot tettek ki, ebből szerepelnek a már kifizitett összegek a grafikán. A strukturális és beruházási alapokon kívül emellett uniós forrásból megvalósuló beruházás finanszírozható még a vidékfejlesztési alapból is, ami nem szerepel a grafikán.

A grafika alján a regionális és kohéziós (felzárkózást szolgáló uniós források) politika részére elkülönített támogatásokat vetettük össze a környező országokkal a 2014-2020-as időszakot nézve. A Lengyelországnak ítélt támogatás kiugrónak tűnik, azonban ha egy főre lebontva nézzük a támogatásokat, akkor a listából egyedül Szlovákia előzi meg Magyarországot: ott fejenként átlag 2583, míg Magyarországon 2217 euró (315 forintos euróárfolyam mellett kb. 700 ezer forint) jut egy főre.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Hírek
  • Árfolyam