Edit
10 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Megvan az EP hatodik magyar bizottsági alelnöke

2017.01.25. 11:45
Ujhelyi Istvánt újraválasztották alelnöknek az Európai Parlament közlekedési és turizmus bizottságában.

A napokban választják meg az Európai Parlament szakbizottságainak elnökeit és alelnökeit. Ujhelyi Istvánt, az MSZP EP-képviselőjét szerdán egyhangú szavazással újraválasztották a Közlekedési és Turizmus Bizottságának alelnökeként. A szocialista politikus felel a turisztikával kapcsolatos ügyekért és programokért és Ujhelyi vezeti a turizmus kérdéseivel foglalkozó „Tourism Task Force-t”.

„Megtiszteltetés és az eddigi munkám elismerése, hogy az EP szakbizottságának képviselői ismét bizalmat szavaztak. A ciklusból hátralévő időszak kiemelten fontos lesz a turizmus számára, élesednek ugyanis azok a programok, amelyeknek az elmúlt hónapokban ágyaztunk meg.”

Fontosnak tartja, hogy képviselje a magyar fuvarozók érdekeit a tagállami minimálbér-rendelkezések kapcsán, és a turisztikai szektor bevonásával számolná föl a magyarországi ifjúsági munkanélküliséget. A turizmus a harmadik legnagyobb gazdasági szektor, amely több mint huszonötmillió embert foglalkoztat a kontinensen, írta Ujhelyi.

A következő időszak fontos programjai között az általam kezdeményezett „Európa Turisztikai Fővárosa” projekt formába öntése vagy a mentorként támogatott ingyenes InterRail-bérlet programjának kísérleti elindítása, és a 2018-as EU-Kína turizmus évad sikerre vitele lesz. A 2018-ban esedékes „Európa Kulturális Örökség Éve”-program és az európai cirkuszművészet 250. éves évfordulója is számos turisztikai kapcsolódási lehetőséget és feladatot hoz majd” – fogalmazott a képviselő.

Hat európai parlamenti szakbizottságnak van magyar alelnöke:

  • Bocskor Andrea (FIDESZ-KDNP): Kulturális és Oktatási Bizottság
  • Csáky Pál (Magyar Közösség Pártja – Szlovákia): Petíciós Bizottság
  • Gál Kinga (FIDESZ-KDNP): Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság
  • Jávor Benedek (Párbeszéd): Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság
  • Ujhelyi István (MSZP): Közlekedési és Turizmus Bizottság
  • Winkler Gyula (RMDSZ – Románia): Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság
Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.