Erik, Alexandra
EUR 383,73 Ft
USD 364,70 Ft
9 °C
23 °C

Van der Bellen: csakis együtt lehetünk erősek

2017.02.16. 08:30
Az osztrák elnök szerint az az európai eszme megér minden befektetett munkát.

„Az európai eszme nagyszerű és egyedülálló. Megér minden befektetett munkát” - mondta Alexander Van der Bellen, Ausztria nemrég megválasztott elnöke az Európai Parlament plenáris ülésén. A tavaly decemberben megválasztott osztrák elnök első hivatalos külföldi útja az uniós intézményekhez vezetett. Az EP-képviselőknek tartott beszédében kiemelte, hogy napjaink fő problémáival és kihívásaival a tagállamok csak együtt, összefogva tudnak hatékonyan fellépni.

Antonio Tajani, a Parlament elnöke köszöntötte Ausztria elnökét az EP plenáris ülésén és elmondta: „húsz évvel az uniós csatlakozása után Ausztria Európa szívében egy jól működő gazdasággal a közös piac központi szereplője”.

Alexander Van der Bellen felszólalásában kiemelte az Európai Unió sikereit, valamint az Európa-szerte egyre növekvő nacionalizmus és populizmus következményeire figyelmeztette az EP-képviselőket. „Egyetlen problémát sem lehet megoldani azzal, ha megsértjük mások méltóságát és elutasítunk mindent, ami különbözik tőlünk, ha korlátozzuk az alapvető jogokat, vagy új falakat építünk, és a nacionalizmust támogatjuk. Ezzel csak újabb problémákat gerjesztünk.”

Az osztrák elnök hangsúlyozta, hogy a tagállamoknak közösen kell dolgozniuk egy jobb Európáért. „Csakis együtt lehetünk erősek, csakis közösen tudjuk hatékonyan hallatni a hangunkat.” Alexander Van der Bellen elmondta: „hiszek egy Európában, amely a jogállamiságon alapuló értékrendszerével továbbra is példaként szolgálhat az egész világnak.”

„Ha valaki egyértelműen kiáll az európai eszme mellett, azzal meg lehet nyerni egy választást” – hangoztatta a zöldpárti politikus, aki decemberben épp így nyerte meg az elnökválasztást a szélsőjobboldali, EU-ellenes Norbert Hoferrel szemben.

(Európai Parlament sajtószolgálata)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.


  • Eladnék
  • Hírek