Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kongott az ürességtől az EP ülésterme, Juncker kiborult

2017.07.04. 15:12

Az Európai Parlament nevetséges, nagyon nevetséges! Önök nevetségesek! A parlament teljes mértékben nevetséges!

- mondta felszólalásában Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, miután a 750 képviselőből alig 30 jelent meg az EP stasbourgi üléstermében a máltai soros elnökségről szóló uniós vitán.

Juncker szerint az Európai Parlament nem komoly intézmény. Ha Angela Merkel német kancellár vagy Emmanuel Macron francia elnök tartott volna beszámolót az uniós elnökségről, telt ház lett volna, az EP-képviselők azonban nem adták meg a tiszteletet egy olyan kis országnak, mint Málta.

Juncker kiborulását Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szakította félbe, és arra kérte, változtasson beszédének hangvételén, ne nevezze nevetségesnek az EP-t, mert szerinte nem az. Junckert nem sikerült meggyőznie, úgy válaszolt, hogy soha többet nem vesz részt olyan ülésen, ahol nem tartják tiszteletben a kisebb tagországokat. Ezután megköszönte Málta miniszterelnökének és kormányának a féléves munkát, kiváló munkát végeztek, mondta.

Pár órával később Jaume Duch, az Európai Parlament szóvivője a Twitteren azt írta, hogy a vitát követően Tajani külön találkozott Junckerrel, és az Európai Bizottság elnöke sajnálatát fejezte ki szóhasználata miatt,

az ügy lezárva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.