Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ujhelyi a „Soros-terv” helyett a Macron-tervről konzultálna

2017.09.27. 22:46
Az MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint a francia elnök elképzeléseit kellene megvitatni.

„Ahelyett, hogy az Orbán-kormány újabb közpénzmilliárdokat szór el egy hazugságra és átverésre épülő álkonzultációra, inkább a „Macron-tervről” kellene érdemi vitát folytatni” – írta közleményben Ujhelyi István.

Az MSZP alelnöke szerint „az Európai Unió radikális változások előtt áll és Magyarország helye ebben a folyamatban - Orbán Viktor és tébolyult politikája miatt - komoly veszélyben van. Emmanuel Macron francia elnök tegnap ismertette elképzeléseit az európai közösség megreformálásáról, amelyek bizonyos tekintetben egy többsebességes modell kialakításáról szólnak. Nem kérdés, hogy az általa vázolt reformtervek jelentős része támogatást fog kapni az új német kormánytól és a többi, érintett európai tagállamtól” – írta, ami a német koalícióhoz mindeféleképp szükséges liberálisok álláspontját ismerve kicsit túlzásnak tűnik.

Ennek ellenére úgy látja, „nem kérdés, hogy az Unió haladó tagországai az euró-zóna mentén egy új, szorosabb együttműködést fognak kialakítani, amelyből a Fidesz deklaráltan ki akarja vonni Magyarországot. Hazánk egyik sorskérdése jelen pillanatban nem a plakátokra festett kormányzati hazugság, hanem annak eldöntése, hogy Magyarország részese marad-e a haladó Európának vagy Orbánéknak köszönhetően végleg kiszakadunk az európai közösségből”.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.