Orbán
15 °C
23 °C

Az EU segít stabilizálni a Nyugat-Balkánt

2017.12.13. 19:31

„A Nyugat-Balkán stabilitása és biztonsága továbbra is prioritást kell, hogy jelentsen az EU kül- és biztonságpolitikájában” - hangsúlyozta Deli Andor vajdasági európai parlamenti képviselő az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitika végrehajtásáról szóló éves jelentés EP-vitáján.

„Különösen üdvözlöm a jelentés azon részét, amely javaslatot tesz az Európai Bizottságnak az Előcsatlakozási Alapok (IPA) megemelésének szükségességégére. Nem életszerű, hogy az Európai Parlament éves szinten többet költ a két székhely-elv fenntartására, mint amennyit a legnagyobb tagjelölt országként Szerbia kap éves szinten az előcsatlakozási alapokból az összes megkezdett reformintézkedés támogatására” - tette hozzá a Fidesz listájáról az EP-be került politikus.

Deli Andor korábban már kifejtette: az összeurópai biztonság szempontjából a nyugat-balkáni térség kiemelt jelentőségű, ezért különösen fontos, hogy a jelentés megfelelő hangsúlyt fektet a régiót érintő biztonsági kihívások kezelésére, és felismeri, hogy az európai integrációs folyamatok jelentősen hozzájárulnak ehhez.

(EPP magyar delegációja)

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.