Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2018 az áttörés éve lehet az elfáradt bővítéspolitikában

2018.01.17. 21:58 Módosítva: 2018-01-17 21:58:46
A bolgár elnökséggel felgyorsulhat a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozása.

„Elégedettségre ad okot, hogy a bolgár elnökség programjának egyik prioritása a nyugat-balkáni régió európai perspektívája, ezért úgy gondolom, hogy a 2018-as év újjáéledést jelenthet az elfáradt bővítéspolitikában” – emelte ki Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő a bolgár elnökség programjának szerdai plenáris vitája kapcsán.

 „Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének. Bízom abban, hogy a bolgár elnökség, mint a régió egyik országa, új energiát visz a bővítéspolitikába, és ebben számíthat a magyar kormány és az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának támogatására. A geostratégiai jelentőség miatt több globális hatalmi központ is igyekszik befolyást szerezni a térségben, ezért az EU nem engedheti meg, hogy elveszítse vezető szerepét. Következetes politikai üzenetekre és kézzelfogható eredményekre van szükség. Ezek megléte nemcsak a tagjelölt országok felelőssége, hanem az Európai Unióé is” – hangsúlyozta Deli írásbeli hozzászólásában. 

A néppárti politikus arra kérte a Tanács elnökségét, hogy gyorsítsa fel a csatlakozási fejezetek megnyitását Szerbia vonatkozásában, „mivel a jelenlegi tempó mellett nehezen tartható a Juncker bizottsági elnök által megállapított 2025-ös csatlakozási határidő”.     

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.