Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: Az illegális migrációt nem szabad kvóták szerint szétkenni Európán

2018.01.17. 21:40 Módosítva: 2018-01-17 21:59:10
A migrációról szóló vita nem vezethet további megosztottsághoz az uniós országok között, figyelmeztetett Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban.

A legnagyobb kihívás, amivel a bolgár uniós tanácsi elnökségnek meg kell küzdenie: a migráció. A vita nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában, hívta fel a figyelmet Gál Kinga fideszes EP-képviselő a bolgár soros elnökség bemutatkozó plenáris vitáját követően az Európai Parlamentben, Strasbourgban.

Gál Kinga szerint: „Az illegális migráció kapcsán figyelembe kell végre venni egyre több európai polgár akaratát: a külső határainkat meg kell tudnunk védeni, ez elsődleges felelőségünk, a külső határvédelemre fordított milliók – Magyarország részéről – is a szolidaritás fogalomkörébe kell tartozzanak” – hangsúlyozta a képviselő. „A valódi menekülteket az Unión kívül kell kiválasztani a migránsok tízezreitől, segíteni pedig ott kell a világban, ahol a baj van, nem pedig behozni Európába” – tette még hozzá a politikus.

Gál Kinga írásbeli hozzászólalásában ugyanakkor felhívta a figyelmet: az Eurobarometer által közzétett felmérések alapján az Európai Uniónak a megkérdezettek 82 százaléka szerint határozottabban kell fellépnie a terrorizmus ellen. A most készülő Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS) ezeket az aggályokat fogja orvosolni, valamint nagymértékben hozzá fog járulni a terrorellenes és az illegális migráció ellenes küzdelemhez, ezáltal növelve az európai állampolgárok biztonságát. 

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.