Lenke
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Fidesz: Az illegális migrációt nem szabad kvóták szerint szétkenni Európán

2018.01.17. 21:40 Módosítva: 2018.01.17. 21:59
A migrációról szóló vita nem vezethet további megosztottsághoz az uniós országok között, figyelmeztetett Gál Kinga fideszes EP-képviselő szerdán Strasbourgban.

A legnagyobb kihívás, amivel a bolgár uniós tanácsi elnökségnek meg kell küzdenie: a migráció. A vita nem vezethet további megosztottsághoz a tagállamok között, a migránsokat nem lehet kötelező kvóták szerint szétosztani Európában, hívta fel a figyelmet Gál Kinga fideszes EP-képviselő a bolgár soros elnökség bemutatkozó plenáris vitáját követően az Európai Parlamentben, Strasbourgban.

Gál Kinga szerint: „Az illegális migráció kapcsán figyelembe kell végre venni egyre több európai polgár akaratát: a külső határainkat meg kell tudnunk védeni, ez elsődleges felelőségünk, a külső határvédelemre fordított milliók – Magyarország részéről – is a szolidaritás fogalomkörébe kell tartozzanak” – hangsúlyozta a képviselő. „A valódi menekülteket az Unión kívül kell kiválasztani a migránsok tízezreitől, segíteni pedig ott kell a világban, ahol a baj van, nem pedig behozni Európába” – tette még hozzá a politikus.

Gál Kinga írásbeli hozzászólalásában ugyanakkor felhívta a figyelmet: az Eurobarometer által közzétett felmérések alapján az Európai Uniónak a megkérdezettek 82 százaléka szerint határozottabban kell fellépnie a terrorizmus ellen. A most készülő Európai Utasinformációs és Engedélyezési Rendszer (ETIAS) ezeket az aggályokat fogja orvosolni, valamint nagymértékben hozzá fog járulni a terrorellenes és az illegális migráció ellenes küzdelemhez, ezáltal növelve az európai állampolgárok biztonságát. 

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.