Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kérdezzen az új olasz kormány EP-képviselőjétől

2018.06.12. 19:34
A korábbi 5 Csillag mozgalmas, most a radikális jobboldali Északi Liga frakciójában dolgozó Marco Zanni válaszol a kérdéseinkre.

Szerda délelőtt  Strasbourgban  beszélgetünk Marco Zanni olasz európai parlamenti képviselővel arról, hogy mik a több hónapos egyeztetés után megalakult új olasz kormány céljai. A baloldali populista 5 Csillag Mozgalom (M5S) és a radikális jobboldali Északi Liga (Lega Nord) koalíciójával létrejött kormány hogyan fogja fellendíteni a stagnáló olasz gazdaságot, mit kezdenek a fiatalok rémisztően magas munkanélküliségével, és hogyan kezelnék a bevándorlást az Európai Unióba?

A harminckét éves Marco Zanni közgazdászként végzett Milánóban. 2014 óta EP-képviselő. Először az 5 Csillag színeiben politizált, majd amikor az 5 Csillag küldöttségét nem sikerült elszakítani a Nigel Farage brit euroszkeptikus pártjával kötött szövetségből, kilépett a frakcióból. 2017 januárja óta az olasz Északi Liga és a francia Nemzeti Front (újabban Nemzeti Összefogás) képviselőcsoportjában dolgozik. A költségvetési ellenőrző bizottság valamint a gazdasági és pénzügyi bizottság tagja.

Marco Zanni
Marco Zanni

Az Északi Liga vezetője, Matteo Salvini többször kifejezte, hogy mennyire tiszteli a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor politikáját. Május óta Salvini az olasz belügyminiszter. Szigorú fellépést hirdetett a bevándorlás ellen, múlt szombaton nem engedte, hogy egy menekülteket szállító hajó kikössön Olaszországban. Ezen kívül azt hangoztatja, hogy igenis szét kell osztani az Európába érkező menedékkérőket, hogy ne csak a dél-európai országok viseljék a bevándorlás terheit. Ezen a ponton feloldhatatlannak látszó ellentétbe kerül Orbán Viktorral.

Ön is kérdezhet Marco Zanni olasz EP-képviselőtől. Küldje el a kérdését az eurologus@mail.index.hu címre, és feltesszük neki!

Szóljon hozzá az EUrologus Facebook-oldalán !

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.