Jenő
-3 °C
6 °C

A CEU rektora a Guardiannek: Európa jövője van függőben

2018.09.09. 11:59

Kedden lesz vita az Európa Parlamentben Magyarország helyzetéről, ennek kapcsán nyilatkozott a brit Guardiannak a CEU rektora, Michael Ignatieff, vette észre a 24.hu. 

Ignatieff arról beszélt, hogy az EP-képviselők döntése és az, hogy mi lesz az egyetemmel, sokat elárul majd Európa jövőjéről. 

"Ez nem egy absztrakt téma. A CEU pedig ennek a vitának a középpontjában áll, mert attól függően, hogy valaki hogyan vélekedik az ügyről, azzal egyúttal állást foglal a demokráciával kapcsolatos kérdésekben is" - idézi a Guardian a rektort. 

Ignatieff szerint mindig lesznek olyan európai konzervatív politikusok, akiknek tetszeni fog az, amit Orbán mond a migráció kérdéséről, inkább az a fontos, hogy az európai konzervatívok most mit gondolnak a demokráciáról, a sajtó és az oktatás szabadságáról.

Szerinte a CEU helyzetének megoldása sokat elmond majd az európai politikai helyzetről is, bár azt igyekezett leszögezni, hogy a CEU nem akar Orbán ellenzékeként funkcionálni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.