Aliz
6 °C
14 °C

A lengyelek szerint elfogult a Sargentini-jelentés

2018.09.11. 18:20

A Sargentini-jelentés vitája  után elfogultnak nevezte a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést a dokumentum keddi európai parlamenti (EP-) vitájában Ryszard Legutko lengyel kormánypárti képviselő. Szerinte ismét egy demokratikusan megválasztott kormányt támadnak az EP-ben.

Udo Bullmann szociáldemokrata frakcióvezető úgy vélte, hogy a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt tagjainak el kell végre dönteniük: Európa vagy pedig Orbán Viktor oldalán állnak.

Guy Verhofstadt, a liberálisok vezetője szerint Magyarországot ma nem vennék fel az EU-ba. Hozzátette, a bírálatok nem a magyar nép, hanem kizárólag a kormány ellen irányulnak.

Philippe Lamberts, a zöldpárti frakció társelnöke pedig azt mondta, hogy az uniós tagsággal nemcsak jogok és előnyök, hanem kötelességek is járnak.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat.
Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.